SK Company Logo
                     
Domov  |  Kontakt  |  Login  |  Sitemap    Deutsch  
English
 
 
 
   
     
  Lama - Alpaca ALOE VERA  
     
     
     

Izdelki iz volnene  kvalitete LAMA-ALPACA  sodijo v sam kakovostni vrh proizvodov podjetja S&K Company.  Žlahtni merino volni s finostjo  28 mikronov je dodana volna lame-alpake. Obrezana  je na višino lasu 17 mm, z najvišjo možno površinsko maso 500 g/m2. Izdelkom kvalitete Lama - Alpaca je dodana aloe vera.

Aloe vera je rastlina podobna čebuli, česnu in asparagusu in kar neverjetno je, da ekstrakte iz listov aloe vere najdemo v mnogih kozmetičnih izdelkih, predvsem v kremah, šamponih in v balzamih po britju. Na tržišču se skoraj vsak teden pojavi nova krema, ki vsebuje ekstrakt listov aloe vere - aloe vera gel. Sloves izjemnega kozmetičnega učinka aloe vere sega že daleč v zgodovino, saj naj bi takšne izdelke uporabljali Egipčani, tudi znamenita Kleopatra. Izdelki z aloe vero naj bi mehčali kožo, jo vlažili, pomirjali in tudi delovali proti staranju kože. Aloe rastlina, iz katere pridobivajo aloe vero, je podobna kaktusu, rastlini, ki jo najdemo v puščavi Afrike in Arizone. Poleg znamenitih kozmetičnih učinkov pa je znano, da ima aloe vera ekstrakt tudi izjemne zdravilne učinke, ki so že nekaj časa tudi znanstveno potrjeni. Aloe vera ima mnogo alternativnih imen: rastlina opeklin, medicinska rastlina, rešilna rastlina, čudežna rastlina, rastlina življenja... Prvič so bili pozitivni medicinski učinki aloe vere omenjeni l.1862, opisoval pa jih je nemški egiptolog George Ebers. Skozi zgodovino so te učinke omenjali tudi sloviti fiziki, kot sta Dioscorides in Pliny. Znanstvenika Elder in Galen sta ekstrakte aloe vere vključila v svoje terapevtske programe v vojašnicah.

Nekaj dejstev o lami-alpaki:
"Lame in Alpake so ovce z malo daljšim vratom". To bi bil kratek, približen in hkrati napačen opis lam in alpak. Alpake so v bistvu udomačene lame in so predstavnice južnoameriških kamelidov. Bolj znana je njena, kot že omenjeno, nekaj večja sorodnica Lama. Te čredne živali živijo na višini 3500-5000 m nadmorske višine v Peruju, Čilu, Boliviji in Ekvadorju. Temperaturne razlike v andskem višavju so ekstremne - tudi do -20°C ponoči in do +30°C čez dan.
Alpake so posebej cenjene zaradi svoje izredno kakovostne volne, ki je veliko boljša od ovčje. V južni Ameriki je veljala že od nekdaj kot dragocenost in kot "volna bogov", saj so jo uporabljali predvsem vladarji Inkov. V bistvu je volna alpak, ena najkakovostnejših in cenjenih volnenih materialov. Strižejo se enkrat letno. V Peruju ločijo kar 52 različnih odtenkov volne, medtem ko je v drugih državah registriranih od 12-22 različnih barv. O volni alpak govorijo, kot o močnejši od moherja, bolj fini od kašmirja in bolj topli, lažji ter zračnejši od ovčje volne.

Vse to so predpogoji za vrhunski izdelek.  Ko se odločate za nabavo odej, ki morajo živeti tako dolgo kot vi, je posteljni komplet Lama-Alpaka gotovo pravilna izbira - NASPITE  SE  ZDRAVJA!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ponudba  |  Podjetje  |  Prodaja  |  Certifikati  |  Aktualno  |  Novo v ponudbi  |  Storitve  |  Impresum    nazaj
   |   
             
Copyright © 2011 SK- Company d.o.o.