SK Company Logo
                     
Domov  |  Kontakt  |  Login  |  Sitemap    Deutsch  
English
 
 
 
   
     
 

 
 
 

IZLET NA OTOK OTOK HVAR

1. dan: 28. september 2019, SLOVENIJA – SPLIT - OTOK HVAR

Z dogovorjenega kraja se bomo podali na pot okoli 04.00. ure. Natančen vozni red sledi s končnim obvestilom. Nadaljevanje vožnje po avtocesti v Splitsko luko, kjer predvidoma ob 14.00 izplujemo za Hvar. Sledi prijetna dve uri dolga plovba med Bračem in Šolto do Starega grada na Hvaru. Vožnja proti vasici Pokrivenik, kjer je bila posneta znana slovenska serija BRATOVŠČINA SINJEGA GALEBA. Po prihodu sledi dobrodošlica in zatem še namestitev po hotelskih sobah hotela Timun oz. apartmajih Cico. Dobrodošlica: degustacija hvarskih specialitet: slana riba,olivno olje, vino, domači kruh. Namestitev. Večerja. Nočitev.

2. dan: 29. september 2019, TURA PO OTOKU

Po zajtrku v hotelu se bomo podali na turo po otoku Hvar. V središču otoka Hvar se nahaja Jelsa, čista, prijazna, naklonjena gostom, turistom in popotnikom. Okrog nje se nahajata dva najvišja otoška vrhova - na zahodu Sv. Nikola, na vzhodu Hum. Na jugu je obkrožena s hribi: Vrh, Samotorac in Gozd, a na severni strani je hribček Biokovo ščiti od severnih vetrov. Začetki turizma na otoku segajo v daljno preteklost, v dobo antike in srednjega veka. Voden ogled mesta JELSA (Trg svetega Ivana, ogled najstarejše hiše, vodnjaka, parka Nika Dubokoviča...)

Nadaljujemo v Vrbosko, najmanjše otoško mesto na sončnem Hvaru, ki je posebna zaradi svoje geografske lokacije, skrita v globini zaliva nedotaknjenega gostega borovega gozda, kulturnih znamenitosti z značilnostmi gotskega, renesančnega in baročnega stila, ter arhitekture pretkane z majhnimi vijugastimi ulicami. Vrboska ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom, zaradi katerega jo imenujejo "Male Benetke". Mesto je bilo naseljeno že v antičnih časih, potem je postalo ribiška vas in se je razvilo v prekrasno mestece. Pokukali bomo v Ribiški muzej, kjer najdete vso tradicionalno ribiško opremo, vse vrste mrež, orodja in ostankov opreme nekdanje tovarne za predelavo rib. Rekonstruirana je tudi stara ribiška hiša, ki pusti zelo intenzivno sliko o težkem življenju nekdanjih prebivalcev Vrboske, starih ribičev in kmetov. Po ogledu pa nadaljujemo z ogledom Hvara tako, da se zapeljemo v Stari grad. Ogled mesta. Večerja.Nočitev.

3. dan: 30. september 2019, mesto HVAR

Zajtrk. Pogosto za Hvar rečejo da je kot mesto iz pravljice s svojo arhitekturo, prekrasno naravo in blagodejno klimo. Ne glede na to s katere strani pridete, mesto Hvar se takoj zdi kot mesto – spomenik. Stoletja so klesala te zidove. Predlagamo obisk; Trdnjave Fortica; Hvarske katedrale; Hvarskega gledališča in arsenala iz leta 1612 pa mogoče še Frančiškanski samostan… Kljub temu, Hvar ni samo spomenik, kar boste odkrili tudi samo v prostem času, ki Vam bo na voljo. Po vrnitvi nas čaka domača pizza iz krušne peči izpod rok domačega kuharja Borisa. Prosto do večerje. Nočitev.

4. dan: 1. oktober 2019

Zajtrk. Odhod avtobusa do oljarne v Bogomolju. Spoznali se boste s samim procesom priprave in proizvodnje olja ob degustaciji vrhunskega domačega olivnega olja in fritul ob kozarčku domačega vina. Popoldan pa zaključek pri gostitelju - družini Rubin s svojim vrhunskim kuharjem, ki nam bo pripravil skupaj ob vaši družbi rižoto z morskimi sadeži. Seveda se k temu poda družinska rakija in vino. Naš glasbenik pa bo poskrbel za ples in petje.

5. dan: 2. oktober 2019 JELSA - SPLIT - KARLOVAC - SLOVENIJA

Po zajtrku se odpravimo proti luki v Sučuraju. Po prihodu v Drvenik vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Za Vas smo pripravili izredno zanimiv program z bogato vsebino za samo Za Vas smo pripravili 229,00 EUR po osebi pri minimalno vsaj 46 potnikih v avtobusu.

DOPLAČILO: za turistično takso 1,20€ na dan, stroški prijavnine 7,50 EUR na osebo. Riziko odpovedi (po želji) 10,00 EUR po osebi. Vstopnine za notranje oglede, ki niso v programu.

 1. Prevoz z avtobusom turistične kategorije
 2. Trajekt Split-Hvar Starigrad-Drvenik-Sučuraj (avtobus gre z vami na trajekt)
 3. Dobrodošlica
 4. 4 x polpenziom v hotelu TIMUN/app.CICO ***
 5. živa glasba vsaki večer
 6. Izlet v mesto JELSA(Trg svetega Ivana, ogled najstarejše hiše, vodnjaka, parka Nika Dubokoviča...)
 7. Izlet v mesto Hvar (glavno mesto otoka)
 8. Izlet v Stari grad (najstarejše naselje na otoku: Trdnjava, mestni trg, katedrala, arsenal, palača Hektorovič, trg Škor/tukaj je bila posneta serija "MALO MISTO", župna cerkev in trg sv. Stijepana...)
 9. Izlet v mestece Vrbovska (ogled mesteca, ki mu pravijo "Dalmatinske Benetke, ribiškega muzeja, cerkve Trdnjve....
 10. Ogled oljarne in predavanje o olivah z degustacijo domačega olivnega olja in fritul ob kozarčku domačega vina.
 11. 1 x kosilo ( 3. dan) pizza
 12. 1 x kosilo ( 4. dan ) pogostitev družine Rubin
 13. PREDSTAVNIK/ANIMATOR

 


 

IZLET NA OTOK KORČULO
17. 10.- 20.10. 2019

Tretji po velikosti izmed dalmatinskih otokov se ponaša ne le s kulturno-zgodovinskim biserom, mestom Korčulo, edinstvenim viteškim plesom »Moreško« in neskončnimi prelepimi plažami, temveč s pravim kraljestvom čudovite, neokrnjene narave, blaženega miru, mnoštvom kulturnih in naravnih spomenikov in prvovrstne kulinarične ponudbe. Številni oljčni nasadi, »masliniki«, ki poraščajo precejšen delež površja otoka se skozi poletne mesece veselo nastavljajo zgodnemu dalmatinskemu soncu, v poznih jesenskih mesecih, ko večina turistov zapusti otok, pa marljivi domačini zavihajo rokave in začenja se praznik, imenovan »berba maslina«.

 

1. DAN: četrtek 17.10.2019 SLOVENIJA – SPLIT – KORČULA
(POTUJEMO NOČ IZ SREDE NA ČETRTEK)

Ob 00.30 uri (četrtek), se bomo iz dogovorjenega kraja odpravili na Hrvaško. Z vmesnimi postanki na poti bomo okoli 9.00 ure prispeli v Split, toliko časa prej, da boste imeli nekaj časa tudi za samostojni sprehod po starem delu mesta ter za kakšno kavo. Prosto do odhoda trajekta. Predviden odhod trajekta za Korčulo Velo Luko je ob 10.30 uri. Po prihodu vožnja do mesta KORČULA. Namestitev v sobah turističnega naselja PORT 9 ISLAND 4* TWC B/T SAT TV sef T KL (tuš WC, balkon ali terasa, telefon, satelitska televizija, sef , mini bar in klima).

Ponudba objekta: popolnoma prenovljen kompleks, ki ga sestavlja 5 paviljonov z dvigalom, recepcija in gostinski del; 2 samopostrežni restavraciji, a la carte restavracija, lobby bar, grill bar na plaži, pool bar, vitality bar, konoba na plaži, mini botanični vrt

HOTELSKI KOMPLEKS JE OB OBALI. Obala je sestavljena iz številnih malih peščenih plaž.

Lega : ob obali, v Zalivu školjk, prib. 2 km do mesta Korčule.

Popoldan prosto. Večerja ob živi glasbi. Nočitev

2.DAN: petek 18.10.2019 KORČULA

Po zajtrku sledi ogled mesta Korčula, da odkrijemo biser otoka, zgodovinsko mesto KORČULA, ki ga najdemo na seznamu zaščitene kulturne dediščine UNESCO-a. Sprehodili se bomo po krasni obalni poti do samega centra mesta in se tam na lastne oči prepričali o bogati zgodovini in kulturno-zgodovinskih spomenikih tega mesta, ki se nam bo zagotovo usedlo v naša srca. Mesto Korčula je povezano z znanim legendarnim popotnikom Markom Polo. Po zapisih naj bi se Marko Polo rodil v krajih, ki po opisih ustrezajo ravno temu kraju. Še danes je v ulici hiša, kjer naj bi se rodil. Mesto je v celoti obdano z obzidjem in je eno izmed najbolj romantičnih obalnih mest na Hrvaškem, ki je danes top destinacija za turistične križarke na njihovih poteh po Jadranu in Sredozemlju. Postavitev mesta spominja na obliko ribje kosti. Katedrala svetega Marka se nahaja v centru mesta Korčula, na osrednjem trgu in je ena najpomembnejših stavb na otoku.

Popoldan prosto, oz. možnost izleta (doplačilo) panoramska vožnja z ladjico Korčula- Otok Badija-Lumbarda.

3.DAN: sobota 19.10.2019 KORČULA-SMOKVICA-BLATO-VELA LUKA

Po zajtrku se bomo podali na avtobusni izlet po otoku Korčula do Vele Luke. Odpeljemo se proti Smokvici, Blatu in dalje do mesta Vela Luka. Voden ogled mesta Vela Luka. Obisk in ogled oljarne. Oljarstvo je simbol vela luške tradicije in kulture. Po ogledu se odpeljemo v oljčni nasad, kjer nas bodo prijazni domačini po dobrodošlici, seznanili s postopkom pobiranja oljčnih sadov. Seveda bo nato napočil čas, da končno tudi sami zavihamo rokave in se odpravimo veselo na delo. »Veselo« bo prav zares naš glavni moto, saj v korčulanskih »maslinikih« nikoli ne zmanjka smeha, dobre volje, kakšne šale ali dveh in navsezadnje tudi »dalmatinske pisme«. Najboljši obiralec bo imel posebno čast: postal bo boter nove oljke, katero bo moral vsako leto pregledat, kako jo gospodar neguje, kako se razvija in rodi. Po končanem obiranju nas bo čakala zaslužena krepka malica ob glasbi. Polni vtisov se bomo vrnili v Korčulo. Večerja ob glasbi. Nočitev.

4.DAN: nedelja 20.10.2019 VELA LUKA- SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu vam priporočamo, da še nekaj prostega časa pred odhodom proti luki v Veli Luki izkoristite za sprehod po mestu in morebiti za kakšen zanimiv notranji ogled. Okoli 11. ure se odpeljemo do pristanišča od koder ob 14.30 izplujemo proti Splitu. Po prihodu v Split nas čaka zgolj še avtobusna vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih nočnih urah.

Paketna CENA IZLETA 219,00 € ( ob prijavi 44 potnikov na avtobus) prevoz z avtobusom z vključenimi taksami in cestninami, trajekt Split-Korčula Vela Luka-Split, 3× polpenzion v hotelu PORT 9 ISLAND 4* (samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerjo s solatnim bifejem),izlet po otoku Korčula, ogled oljarne , obiranje oliv z malico, živa glasba, animacija, vodenje, izvedbo in organizacijo izleta.

DOPLAČILO: za turistično takso 1,20€ na dan, stroški prijavnine 7,50€ na osebo. Riziko odpovedi (po želji) 10,00 po osebi. Vstopnine za notranje oglede, ki niso v programu.

Enoposteljno sobo: 15,00€ na noč

Paketna cena po osebi vključuje:
ODPOVEDNI RIZIKO: 5% na paketno ceno
Vsak potnik se lahko zavaruje za primer odpovedi aranžmaja, če nastopi:

 • Smrt, nesreča ali nepričakovano poslabšanje zdravstvenega stanja, kar zavarovancu onemogoča potovanje;
 • Hujša nesreča ali smrt ožjih svojcev, kar zavarovancu onemogoča potovanje.

Višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5% vrednosti celotnega aranžmaja.
Če imate vplačan odpovedni riziko vam v primeru stornacije vrnemo vrednost celotnega aranžmaja, v kolikor odpovednega rizika nimate nosite stroške stornacije po splošnih pogojih
OPOMBE:Potniki lahko potujejo na Hrvaško z osebno izkaznico.Dne 16.09.2019 je bilov prisotnosti komisije na sedežu podjetja izvedeno nagradno žrebanje.
Dobitnica R.H., 2341 Limbuš je prejela 500 L kurilnega olja.
Podatki o nagrajenki so na sedežu podjetja.

 
 
 
Ponudba  |  Podjetje  |  Prodaja  |  Certifikati  |  Aktualno  |  Novo v ponudbi  |  Storitve  |  Impresum    nazaj
   |   
             
Copyright © 2011 SK- Company d.o.o.